Geel Geel Fjällräven kånken Rugzak Fjällräven Re Rugzak kånken Re UqHZ8wd
meisjes Baby Jurk 3 Pommes Kledinghaak

Als je naar het westen van Curacao gaat, zul je zeker de Christoffelberg zien. Met z’n 375 meter heeft hij geen hoge top, maar het is wel een markante verschijning. Daarom besloten we dat het tijd werd voor een uitdaging: we gingen de Christoffelberg beklimmen!

Vooraf waren we volop gewaarschuwd om de berg vooral niet te onderschatten. Zowel onze papieren reisgidsen als de locals waren hierin unaniem. Je hoeft weliswaar geen bergbeklimmer te zijn om de Christoffelberg te bedwingen, maar vergeet niet dat het gaat om een pittige klim in het hete klimaat van Curacao.

Toegang tot het Christoffelpark

De belangrijkste tip waar iedereen mee op de proppen kwam was om ’s ochtends op tijd te beginnen. En dus kwamen wij al voor negen uur ’s ochtends aan bij het landhuis Savonet om toegangskaartjes te kopen voor het ChristoffelparkMedium Donkergrijs Fjällräven 21 Rugzak Rucksack No wt6pvxq7aT. Dat zijn nog best prijzige kaartjes trouwens (meer dan twintig gulden per persoon). Maar goed, we dragen natuurbescherming op Curacao natuurlijk een warm hart toe.

Na de toegangskaartjes gekocht te hebben, zijn er twee mogelijkheden voor iedereen die de Christoffelberg wil beklimmen. Je kunt direct vanaf Savonet aan de wandeling beginnen. Maar je kunt ook een stukje met de auto het park in rijden. Als je de groene route volgt, kom je bij een parkeerplaats bij de Christoffelberg.

Rijden door het park

Wij besloten het eerste stukje met de auto te gaan, waarmee we een half uur wandelen uitspaarden. Het was immers al negen uur ’s ochtends! De wegen in het Christoffelpark zijn soms behoorlijk steil. Ons huurautootje had het er hoorbaar moeilijk mee. Maar met een aanloopje kwamen we iedere heuvel op. Gelukkig is het overal in het park eenrichtingsverkeer.Rucksack Medium Middenrood Rugzak Fjällräven 21 No dfndAW

Uiteindelijk kwamen we aan bij het begin van het pad naar boven. Een bord geeft daar aan dat het ongeveer een uur wandelen is naar de top. Dat is optimistisch, maar daarvan hadden we nog geen weet toen we aan de tocht begonnen. Vol goede moed zetten we onze eerste schreden richting het dak van Curacao.

De piek van de Christoffelberg lonkt.

Rugzak Rucksack Small No Zwart Fjällräven 21 xq8O70wxA

Het begin van een pittige klim

De eerste minuten waren eenvoudig; een gemoedelijk paadje voert je langzaamaan de berg op. Bovendien voelden we de koele bries van de Noordoostpassaat die de wandeling veraangenaamde. We kregen even het idee dat alle waarschuwingen zwaar overdreven waren.

Al snel kwamen we daar op terug.

Een kwartier na het begin van onze wandeling begon de opkomende hitte ons al aardig op te breken, ondanks het relatief vroege tijdstip. Af en toe konden we even genieten van de weldaad van schaduw, maar vaak liepen we ook in de brandende zon. Bovendien werd het pad ook steeds steiler en was het soms meer klauteren dan wandelen.

We hadden natuurlijk water meegenomen, één flesje per persoon. Maar dat bleek ruimschoots onvoldoende en het water moest al snel op rantsoen. Bovendien moesten we op weg naar de top steeds vaker een rustpauze inlassen. Op sommige stukken moesten we elke paar minuten wel even gaan zitten om uit te puffen.

Prachtige natuur op de Christoffelberg

Gelukkig konden we de kommer en kwel vaak vergeten door gewoon om ons heen te kijken. Regelmatig bood de Christoffelberg ons prachtige vergezichten, bijvoorbeeld van de ruige noordkust van Curacao. Ook waren er prachtige bomen, zoals de bekende dividivi’s en acacia’s. En regelmatig scheerden kleurrijke vogels, als de troepiaal en de andesmus, over onze hoofden.

Naarmate we hoger kwamen namen onze ongemakken toe, maar dat gold ook voor onze vastberadenheid om de top te bereiken. Voor echte klimfanaten is het laatste stuk van de tocht geweldig. De top is namelijk alleen te bereiken met flink wat klauterwerk aan het eind, waar je zeker handen en voeten moet gebruiken. Op het laatst moet je jezelf door een nauwe rotsspleet werken om boven te komen.

De top van de berg

We kwamen regelmatig andere wandelaars tegen en niet iedereen vond het laatste stuk geschikt. Sommigen hielden het vlak onder de top voor gezien. Zij hadden in ieder geval een prachtige wandeling met mooie uitzichten gehad. Maar ze misten wel de ultieme beloning: het uitzicht vanaf de top van de Christoffelberg.Rugzak Fjällräven Kånken Kånken Rugzak Kånken Kånken Rugzak Fjällräven Fjällräven Rugzak Fjällräven dY5qdw

Na een klim van zo’n anderhalf uur was voor ons het moment daar: we bereikten het hoogste punt op 375 meter. Het uitzicht is werkelijk fenomenaal. Overal om je heen het groen van het Christoffelpark en de blauwe zee. Je kunt heel ver kijken en verschillende dorpjes, baaien en landhuizen zien, zoals het landhuis Kenepa.

Omdat je op het hoogste punt van Curacao bent heb je een prachtig rondom uitzicht waar je even stil van wordt.

De terugweg

Het is verleidelijk om lang te genieten van het uitzicht. Maar vergeet niet dat je ook nog naar beneden moet! Na een lange rustpauze op de top is het eerste stuk naar beneden klimmen wel te doen. Maar ik merkte dat de tocht terug al snel behoorlijk inspannend werd.

volume Settlement Jungle Co Mid Hoffman Supply Rugzak Herschel wq1ISRq

Omdat de zon ook steeds feller begon te schijnen, baalde ik een beetje dat ik geen pet of hoed had meegenomen. Maar gelukkig konden we ons ruim insmeren met zonnebrandcrème. En de meegenomen bananen en koeken verschaften de nodige energie om door te gaan.

Bijna bij het einde van de tocht kreeg ik een lichte hoofdpijn en vreesde ik even voor zonnesteek. Een andere wandelaar zag ik overgeven, ook een symptoom dat op zonnesteek kan wijzen. Gelukkig ging alles bij ons goed.

De terugweg ging wel een stuk sneller dan de heenweg. Na een klein uurtje bereikten we de parkeerplaats waar we onze huurauto hadden achtergelaten. We hadden het gehaald!

Baby Kledinghaak meisjes Pommes 3 Jurk

Nou ja, nog niet helemaal. We moesten immers nog met de auto het ChristoffelparkKledinghaak 3 Pommes Jurk meisjes Baby uit, wat best een stukje rijden was.

De Christoffelberg beklimmen is een must

Toch wel een beetje trots op onze prestatie besloten we door te rijden naar het restaurant van Jaanchies bij Westpunt. Daar bestelden we liters koude drank en een heerlijke lunch. En ’s middags gingen we als nog grotere beloning zwemmen bij het prachtige strand van de Grote Knip.

Wat mij betreft is de Christoffelberg op Curacao verplichte kost. Als je de fitheid hebt: ga de Christoffelberg beklimmen tijdens je Curacao vakantie! Het is absoluut de moeite waard. Misschien dat de volgende tips je beklimming iets aangenamer kunnen maken.

volume Settlement Co Floral Supply Painted Mid Rugzak Herschel 4E5IqOa
  • Begin op tijd met de beklimming! Het liefst vóór negen uur in de ochtend, maar als je vóór achten kunt beginnen is dat nog beter.
  • Neem ruim voldoende water mee. Minstens 1 liter per persoon, maar 2 liter is geen overbodige luxe.
  • Herschel volume Settlement Crosshatch Co Supply Rugzak Mid Raven 4OBrw4xEqn
  • Doe schoenen aan waarop je goed kunt wandelen en klauteren. Dit hoeven niet per se bergschoenen te zijn, als ze maar een beetje stevig zijn.
  • Neem een pet of hoed mee.
  • Neem zonnebrand en een zonnebril mee.
  • Je kunt een lange broek tegen stekels van planten aandoen, maar dat is niet per se noodzakelijk.
  • Voor de broodnodige energie kun je het best wat eten meenemen, zoals bananen of hartige koeken.
  • Breek de beklimming af als je symptomen krijgt van zonnesteek, zoals hoofdpijn, misselijkheid en duizeligheid. Ga dan direct even uitrusten in de schaduw en drink het liefst zoveel mogelijk.Supply Co Rugzak Supply Co Settlement Herschel Herschel Settlement wqFEn0qI
  • Controleer altijd voor je naar het Christoffelpark vertrekt of het park wel open is! De officiële openingstijden zijn van maandag tot zaterdag 07:30 tot 16:00 en op zondag van 06:00 tot 15:00. Maar dat kan lokaal soms variëren.

Vind je deze pagina leuk?

Supply Co Settlement Herschel Black Rugzak q4TwW0d

Reageer en praat mee!

Kledinghaak 3 Jurk Pommes Baby meisjes

© 2019 Curacao-Vakantiereis.nl — Door Beige Hahn Rok Peter Van Linnen 100 waAIUvqX
Privacybeleid · Disclaimer